Hersbach-Architecten

Dakopbouw en “Architect aan Zet”

Werk

Comments Closed


Share this post

06 februari 2015
Aan de Persijnstraat in Rotterdam hebben we een dakopbouw gerealiseerd. Dit is ons meest snelle proces in het bureau geweest in ontwerp, vergunning en realisatie. Augustus/september het ontwerp, oktober overeenstemming met de aannemer en eind oktober ingediend. Binnen drie uur een bouwvergunning (!!) en een week later beginnen met bouwen. Drie weken bouwtijd en met Sinterklaas klaar.
Mede door het pilotproject van de Gemeente Rotterdam was het mogelijk om dit project in het kader van “Architect aan Zet” in te dienen. De Architect toetst de vergunning vooraf en schrijft alle verantwoording op het gebied van wet en regelgeving. Bestemmingsplan en bouwbesluit hebben we vooraf gecheckt. Een collega architect heeft volgens het 4 ogen principe meegekeken als een soort welstandstoets. De Gemeente controleert achteraf het resultaat.
En mooi, we zijn met met complimenten beoordeeld. Het wordt nu een voorbeeld project genoemd voor “Architect aan Zet”. Een klein project met een mooi proces. En het resultaat mag er zijn. Een opbouw op het dak met uitzicht op de skyline van Rotterdam. En vanaf de straat onzichtbaar!