Hersbach-Architecten

Verbouwing villa Kralingen

Werk

Comments Closed


Share this post

17-02-2017  Verbouwing villa Kralingen.

Afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een kleine opdracht. Het verbouwen en uitbreiden van een villa uit 1952 in Kralingen. De villa ontworpen door S.J. van Embden en meermaals verbouwd hebben we met zorg van het oorspronkelijk ontwerp aangepast. Het oorspronkelijk idee van de villa en zijn oriëntatie op de kavel is weer hersteld en de uitbreidingen zijn terughoudend gehouden. Aan beide zijden is een kleine uitbreiding gerealiseerd die welke lager is. De uitbreidingen hebben een verticale houten bekleding. Het opdekwerk en de afgeronde hoeken geven de uitbreidingen en eigen architectuur. Het donkere van de uitbreidingen contrasteert met de witte villa en is terughoudend. Een echt Kralings plan dus!