Hersbach-Architecten

Waterbies van start

Initiatieven, Werk

Comments Closed


Share this post

29-06-2018

Op park 16Hoven zijn weer volop bouwactiviteiten. Ook Waterbies is van start gegaan met de heiwerkzaamheden. De 5 opdrachtgevers van deze CPO zijn in hun nopjes. Eindelijk actie. Woensdag was het taart, het zetten van een handafdruk en het binnenhalen van de heistelling. De volgende dag gingen de palen erin. Aannemer Vink en Veenman uit Nieuwkoop zet de vaart erin en hoopt aan het einde van het jaar, begin volgend jaar deze woningen af te ronden. De 5 geschakelde woningen krijgen een individuele uitstraling met een eenduidig materiaalgebruik in een rode baksteen, grijze kozijnen en houten bekleding. Al met al een mooi plan met rijke details. Wij zien er na uit het  eindresultaat aan de bewoners en anderen te laten zien.

Read more

“Cabin with a view”

Werk

Comments Closed


Share this post

17-04-2018  Start bouw dakopbouw aan de Beukelsdijk.

Afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een kleine opdracht voor een dakopbouw op een woonhuis aan de Beukelsdijk. Deze week is de aannemer begonnen met de realisering ervan. De dakopbouw geeft het bovenappartement de mogelijkheid een extra kamer, een werkplek en vooral een perfecte buitenruimte welke gelegen is op het zuiden. Daarmee wordt het appartement uitgebreid met een prachtige extra ruimte. Begin mei zal het klaar zijn, al wordt het bewonderen wel een beetje moeilijk, zo hoog.

Read more

Verbouwing villa Kralingen

Werk

Comments Closed


Share this post

17-02-2017  Verbouwing villa Kralingen.

Afgelopen jaar hebben we gewerkt aan een kleine opdracht. Het verbouwen en uitbreiden van een villa uit 1952 in Kralingen. De villa ontworpen door S.J. van Embden en meermaals verbouwd hebben we met zorg van het oorspronkelijk ontwerp aangepast. Het oorspronkelijk idee van de villa en zijn oriëntatie op de kavel is weer hersteld en de uitbreidingen zijn terughoudend gehouden. Aan beide zijden is een kleine uitbreiding gerealiseerd die welke lager is. De uitbreidingen hebben een verticale houten bekleding. Het opdekwerk en de afgeronde hoeken geven de uitbreidingen en eigen architectuur. Het donkere van de uitbreidingen contrasteert met de witte villa en is terughoudend. Een echt Kralings plan dus!

Read more

Riethoven CPO in park 16Hoven van start

Initiatieven, Werk

Comments Closed


Share this post

26 februari 2016

De inschrijving voor Riethoven CPO is van start gegaan. We zijn op zoek naar zes gezinnen die gezamenlijk hun droom in Park 16Hoven willen realiseren. De Gemeente Rotterdam heeft op de twee eilanden van Riethoven in Park 16Hoven kavels gereserveerd om het voor initiatiefnemers mogelijk te maken hun eigen woning in een rij van 5 a 6 woningen te realiseren. Als u interesse heeft en u een woning wilt realiseren/kopen, dan gaat u samen met uw buren en onder leiding van het “Riethoven CPO-Team” werkelijkheid laten worden. De woningen hebben een standaard plattegrond en hebben een begane grond, 1e verdieping en kapverdieping. Naar gelang uw behoefte is de woning op verschillende manieren te vergroten. De kapverdieping kan vergroot worden tot een halve 2e verdieping of een gehele 2e verdieping. Meer informatie is te vinden op Funda1603-0.

Read more

opening Fietsenstalling blaak Rotterdam

Werk

Comments Closed


Share this post

17 februari 2016 is de Fietsenstalling Blaak feestelijk geopend door wethouder Pex Langenberg. Via 2 luie fietstrappen is het verdiepte fietsplein bereikbaar. Een groen kleur accent en de beplanting verzorgen de sfeer op het verdiepte pleinniveau. Een brug verzorgd de korte route van het station naar de Markthal en de binnenstad. De pleinwandrand is uitgevoerd in Belgisch hardsteen en aan de buitenzijde is deze voorzien van een lange houten bank. Hersbach-Architecten heeft het ontwerp en de uitvoering samen met Mourik voor de gemeente Rotterdam gedaan.

opening-1401

Read more

Officiële start bouwwerkzaamheden Fietsenstalling Blaak

Bureau

Comments Closed


Share this post

8 juli 2015

1401-150707m

Vandaag heeft Wethouder Langenberg de eerste handeling verricht voor de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe fietsenstalling bij Station Blaak. Lees verder op deze link.

Read more

Fietsplein Station Blaak gaat van start

Werk

Comments Closed


Share this post

8 juni 2015
De eerste bouwactiviteiten zijn van start gegaan. Mourik heeft zijn bouwhekken neergezet. De laatste kabels en leidingen worden opgegraven. Binnenkort starten de bouwactiviteiten. Om de bouwhekken kleur te geven is een nieuw kunstwerk in wording. Kunstenaars maken op het bouwhek een lang kunstwerk van wel 130 meter. Het kan wel niet wedijveren in grootte met zijn naaste buur de Markthal, maar het mag er zeker zijn!

IMG_0961

Read more

Aanbesteding gewonnen

Werk

Comments Closed


Share this post

01 maart 2015
Samen met Mourik Groot Ammers hebben we meegedaan aan een engineering- en realisatieopdracht voor de fietsenstalling bij Station Blaak in Roterdam. Deze hebben we gewonnen. Wij zijn nu druk bezig het project verder met de Gemeente samen uit te werken zodat in juni begonnen kan worden met de realisatie. De komende periode zal daar meer over komen.

Read more

Dakopbouw en “Architect aan Zet”

Werk

Comments Closed


Share this post

06 februari 2015
Aan de Persijnstraat in Rotterdam hebben we een dakopbouw gerealiseerd. Dit is ons meest snelle proces in het bureau geweest in ontwerp, vergunning en realisatie. Augustus/september het ontwerp, oktober overeenstemming met de aannemer en eind oktober ingediend. Binnen drie uur een bouwvergunning (!!) en een week later beginnen met bouwen. Drie weken bouwtijd en met Sinterklaas klaar.
Mede door het pilotproject van de Gemeente Rotterdam was het mogelijk om dit project in het kader van “Architect aan Zet” in te dienen. De Architect toetst de vergunning vooraf en schrijft alle verantwoording op het gebied van wet en regelgeving. Bestemmingsplan en bouwbesluit hebben we vooraf gecheckt. Een collega architect heeft volgens het 4 ogen principe meegekeken als een soort welstandstoets. De Gemeente controleert achteraf het resultaat.
En mooi, we zijn met met complimenten beoordeeld. Het wordt nu een voorbeeld project genoemd voor “Architect aan Zet”. Een klein project met een mooi proces. En het resultaat mag er zijn. Een opbouw op het dak met uitzicht op de skyline van Rotterdam. En vanaf de straat onzichtbaar!

Read more

GPR Expert

Werk

Comments Closed


Share this post

24 juni 2014
Tineke heeft als GPR expert De Gemeente Rotterdam bijgestaan in een GPR-advisering inzake een aantal aanbestedingen die de Gemeente heeft gedaan. Als GPR expert kunnen we dus ook voor andere partijen adviezen verzorgen of controles uitvoeren. Zelf ervaren we de kennis die we er me opdoen als input hoe wij het begrip duurzaam op een goede manier in onze projecten kunnen verweven. Ook wij leren hier van!

Read more