Hersbach-Architecten

Bureau

Peter Hersbach en Tineke Könst vormen het gezicht van HERSBACHARCHITECTEN.

Werkwijze
Het unieke van iedere opdracht in een sprekend ontwerp is voor ons een gegeven. Naar aanleiding van de wensen van de opdrachtgever wordt er geheel vrijblijvend een schetsonwerp gemaakt; een verbeelding van de mogelijkheden van de opgave. Voldoet het aan de verwachtingen dan willen wij het graag verder uitwerken naar een ontwerp. Aanvullend kunnen de bouwkundige uitwerking, vergunningen, prijsvorming en bouwbegeleiding worden verzorgd. Onze kracht is dat we op verschillende schaalniveau’s kunnen acteren en daarmee de samenhang tussen deze niveau’s kunnen beheersen. Van stedenbouw, landschap, gebouw naar interieur.

Ervaren en slagvaardig
Door de jarenlange praktijkervaring beheersen we het ontwerp- en bouwproces. We kunnen met een zorgvuldige en professionele begeleiding een gedegen ondersteuning aan onze opdrachtgevers bieden. Afhankelijk van de opdrachten werken we samen in een netwerk met andere collega-bureaus en andere disciplines samen. Wij kunnen alle disciplines in het bouwproces aanbieden zoals het ontwerp, contractvorming, bestek en directievoering. Wij zijn gedreven en gericht op een hoogwaardig eindresultaat.

Beeld
Onze architectuur is genuanceerd en van alle tijden. Wij zoeken naar harmonie met een eigentijds handschrift. De context staat centraal in de benadering van elke opgave. Daarbij wordt gewerkt vanuit zowel de grote als kleine schaal om het ontwerp te integreren in zijn omgeving. Het architectonische antwoord van elke opgave is een zoektocht naar haar essentie, naar achterliggende wensen en verwachtingen of onverwachte potenties.

HERSBACHARCHITECTEN is lid van de BNA.